22-åring omkom etter ulykke ved Bryggen i Bergen

Tre personer ble funnet bevisstløse om bord i denne båten ved Bryggen i Bergen søndag 23. august. De tre ble innlagt på sykehus med kritiske skader.
Tre personer ble funnet bevisstløse om bord i denne båten ved Bryggen i Bergen søndag 23. august. De tre ble innlagt på sykehus med kritiske skader. Foto: Monica Hägglund Langen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 22 år gammel mann døde onsdag etter å ha blitt funnet livløs i en båt ved Bryggen i Bergen 23. august.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han døde på Haukeland universitetssjukehus onsdag kveld, opplyser politiadvokat Harald Bilberg i Hordaland politidistrikt til Bergensavisen.

Mannen ble sammen med en annen mann (23) og en kvinne (28) funnet i båten etter det som trolig har vært en kullosulykke. Båten lå fortøyd ved Bryggen i Bergen. Antakelig har svært giftig kullos lekket ut om bord i båten.

Les også: Tre personer kritisk skadd i Bergen – trolig kullosforgiftet

De tre personene, alle fra Hordaland, ble funnet bevisstløse inne i en treskøyte.

– Saken etterforskes videre, sier politiadvokaten som legger til at mannens pårørende er varslet.

Brannvesenet på stedet konstaterte at det var store mengder kullos i luften inne i båten. Det er foreløpig uvisst hvor lenge de befant seg inne i båten.

– Den ene mannens bror fikk ikke kontakt med personene over telefon, og derfor reiste han ned for å sjekke at alt var i orden. Han fant dem liggende på gulvet i båten og meldte fra til nødetatene, sa brigadesjef Kjell Hegdal i Hordaland brannvesen til NTB da ulykken ble kjent.