«Sjokoladekrigen» mellom AUF og Fremskrittspartiets Ungdom (FpU)– Nå må dere gi dere, FpU!

LØGN OM LØGN: – Vi har ikke løyet om Frp's abortpolitikk. Liker dere ikke den, får dere skifte moderparti, sier AUF-leder Mani Hussaini til FpU.
LØGN OM LØGN: – Vi har ikke løyet om Frp's abortpolitikk. Liker dere ikke den, får dere skifte moderparti, sier AUF-leder Mani Hussaini til FpU. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det må bli slutt på Frps upassende humor, personangrep og mobbing i skolevalgdebattene, slår AUF-leder Mani Hussaini tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frps bruk av sjokolade og bingo under skoledebattene, ble forsvart av FpU-formann Atle Simonsen i ABC Nyheter i går - der Simonsen også anklaget Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon AUF for løgner om Frp.

Nå får Simonsen svar på tiltale fra AUF-leder Mani Hussaini

Les også: Frp kaster sjokolade i skolevalgkampen

– Fortjener ikke bingosirkus

– I årets skoledebatter har vi nok en gang sett mange eksempler på upassende humor, useriøse tilnærminger til politikken, personangrep og direkte mobbing. – Ett sted må grensen gå også i denne typen debatter, mener AUF-leder Mani Hussaini.
Han viser til at Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) ved mange av årets skolevalgdebatter har brukt tiden på å dele ut twist til dem som først roper bingo når Frp har blitt nevnt av andre partier et visst antall ganger.
– Elevene fortjener bedre enn bingosirkus fra FpU. Noen ganger må vi nevne andre partier i våre innlegg for å få frem forskjellene i politikken. Vi er likevel mest opptatt av å snakke om egen politikk, mens FpU er mest opptatt av å kaste godteri på elevene, sier Hussaini
Les også: Olje-slag da ungdomspolitikerne barket sammen i Arendal

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– FpU drev puppe-hets

AUF-lederen avviser blankt FpU-formann Atle Simonsens beskyldninger om løgn, blant annet ved å hevde at AUFs debattanter har sagt Frp er imot abort.

– Dette faller på sin egen urimelighet. Det vi har sagt, er at Høyre/FrP-regjeringen fremmet forslag om å innskrenke kvinners rett til abort gjennom å gi leger en reservasjonsrett. Hvis FpU ikke liker det bør de skifte moderparti, sier Hussaini.

AUF mener også at direkte personangrep og mobbing er en uting som ikke hører hjemme i en skoledebatt. Under en debatt i Nord-Trøndelag denne uka uttalte FpUs representant at valgløftene til Arbeiderpartiet er like fake som puppene til en navngitt blogger.
– Angrepene ble rettet mot en person som ikke selv var til stede i salen, og derfor ikke har mulighet til å forsvare seg. Dette er en person som blir utsatt for mye mobbing og hets allerede, og at FpU også kaster seg på bølgen mot henne, er bare tragisk, synes Mani Hussaini.