Mistanke om mordbrann i Paris – åtte døde

Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtte personer, blant dem to barn, har mistet livet i en brann i en femetasjes bygård nord i Paris. Etterforskere mener at brannen kan være påsatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To av de døde ble funnet liggende på gaten utenfor bygningen etter å ha forsøkt å rømme fra flammene gjennom et vindu, opplyser politiet. Fire personer skal være alvorlig skadd. Brannen er den verste i Paris siden 2005.

Over 100 brannfolk rykket ut for å slokke brannen og evakuere beboere natt til onsdag. Først ved 7.30-tiden var brannen under kontroll.

Onsdag formiddag ble det klart at den etterforskes som mordbrann siden det begynte å brenne i bygningen to ganger og på to ulike stede i bygningen i løpet av natten.

Brannmannskap rykket først ut ved 2.20-tiden, og de fikk da raskt kontroll over flammene. To timer senere måtte de rykke ut igjen for å slukke en ny og langt større brann.

Brant i trappene

Bygården ligger i Myrha-gaten i Paris' 18. arrondissement, ca. 1 kilometer øst for kirken Sacré-Cœur.

Brannen startet i første etasje og spredte seg oppover gjennom trappeoppgangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innenriksminister Bernard Cazeneuve var onsdag morgen på brannstedet sammen med politisjef Michel Cadot og Paris' borgermester Anne Hidalgo.

– Det er en veldig tung dag. Paris sørger i dag. Det er flere familier som ikke kan vende tilbake til hjemmene sine etter brannen, sier Hidalgo, ifølge Le Parisien.

Hollande kondolerer

Rundt 15 andre bygninger er berørt av det kraftige brannen. Bygningen der brannen startet er privat eid og består ikke av utleieboliger for fattige familier.

Både statsminister Manuel Valls og president François Hollande sender sine kondolanser etter brannen.

– Min solidaritet går til ofrene og deres nærmeste etter hendelsen i Myrha-gaten. Alt blir gjort for å finne årsaken til tragedien, skriver Hollande på Twitter.