Biltema tilbakekaller telt på grunn av kvelningsfare

Dette teltet er livsfarlig og kalles tilbake. Foto: Biltema.
Dette teltet er livsfarlig og kalles tilbake. Foto: Biltema.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Biltema tilbakekaller et telt og ber kunder som har kjøpt det om å slutte å bruke det. Grunnen er at dårlig ventilasjon medfører kvelningsfare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Teltet er et grønt såkalt pop-up-telt, som står av seg selv, uten plugger. Det har varenummer 37-314 og er fjernet fra kjedenes sortiment. Biltema-sjef Karsten Pedersen ber innstendig alle som har kjøpt teltet om å levere det inn igjen.

– Jeg får ikke ro i sjelen før vi har fått tilbake alle teltene, sier han til Danmarks Radio.

I en pressemelding ber firmaet kunder ta med teltet til nærmeste butikk for å få pengene tilbake. Det er ikke nødvendig å ta med kvittering. Selskapet skriver at teltet har dårlig ventilasjon, og Pedersen sier rett ut at den som bruker det, risikerer CO2-forgiftning eller i verste fall kan bli kvalt. To kunder har kontaktet Biltema etter å ha blitt dårlige etter å ha brukt teltet.

Pedersen ber også folk som har brukt teltet på festival og etterlatt det om å gi beskjed, så selskapet kan forsikre seg om at teltet er helt borte. Teltet er blitt solgt i hele Skandinavia. Bare i Danmark er det solgt nærmere 400, mens det er uklart hvor mange som er solgt i Norge og Sverige.