Hetebølge påvirker fransk vinproduksjon
En lang periode med varmt vær kan ramme vinhøsten i Frankrikes berømte vindistrikter Bourgogne og Beaujolais, sier eksperter til AFP.
Produksjonen kan svekkes, men kvaliteten på vinen vil fremdeles være høy, sier disse.
Årets produksjon kan falle så mye som en tredjedel i Beaujolais, sier vineksperten Florence Hertaut ved handelskammeret i regionen Rhône.
– Tørrheten betyr at druene, frukten, er særlig små, sier hun til AFP.
Christine Monany, fra en forening som representerer vindyrkere i Bourgogne, sier «en liten nedgang i mengden vin kan ventes på grunn av varmen».
– Når druerankene mangler vann begrenser det veksten, sier hun.
Sårt tiltrengt regn i helgen «tillot druerankene å komme i gang igjen, men druene er fremdeles små. De vil vokse litt, men ikke nå normal størrelse», sier Monany.
Selv om hetebølgen ventes å påvirke den produserte mengden er kvaliteten fremdeles ventet å være høy.
Les også: Hvorfor ikke drikke vin til potetgullet
Hertaut sier varmen har gitt «svært sunne» vinranker, og har tørket ut alle tegn til fuktighet, som ellers kan føre til soppsykdommer.
I Bourgogne «kan vi vente en glimrende avling», selv om «de siste få ukene vil være avgjørende».
Frankrike har kommet gjennom den tredje varmeste juli siden år 1900, med halvparten av normal nedbørsmengde, ifølge franske meteorologer.
– Med tanke på tørrheten på bakken er situasjonen spent i store deler av landet, sier meteorologen Francois Vinit fra den nasjonale værvarslingstjenesten Meteo France.
Les også: – Vin smaker faktisk bedre når vi tror den er dyr
Dette har også påvirket øvrig fransk matproduksjon. Kål- og kornproduksjon kan reduseres med så mye som 50 prosent, ifølge lokale produsenter.