Politimanns Facebook-ytring skal vurderes

Facebook-ytringen til politietterforskeren Stein-Robin Kleven Bergh skal vurderes av det lokale ansettelsesrådet i Hedmark politidistrikt. Fredag kveld la han ut en krass melding om Hadia Tajik (bildet) etter at Ap-nestlederen torsdag sa til Aftenposten at hun er kritisk til å forby utsagn som hyller terror. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Facebook-ytringen til politietterforskeren Stein-Robin Kleven Bergh skal vurderes av det lokale ansettelsesrådet i Hedmark politidistrikt. Fredag kveld la han ut en krass melding om Hadia Tajik (bildet) etter at Ap-nestlederen torsdag sa til Aftenposten at hun er kritisk til å forby utsagn som hyller terror. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix) Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Facebook-ytringen til politietterforskeren Stein-Robin Kleven Bergh skal vurderes av det lokale ansettelsesrådet i Hedmark politidistrikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For to år siden ville det lokale ansettelsesrådet avskjedige ham etter at han kalte daværende statsminister Jens Stoltenberg et «krapyl» som spredte løgner om Fremskrittspartiet på det sosiale mediet.

Avgjørelsen ble senere omgjort av politiets sentrale ansettelsesråd, og Bergh arbeider i dag som etterforsker ved Kongsvinger politistasjon. Han er også styremedlem i Eidskog Fremskrittsparti.

Ny ytring

Fredag kveld la han ut en krass melding om Hadia Tajik etter at Ap-nestlederen torsdag sa til Aftenposten at hun er kritisk til å forby utsagn som hyller terror.

– Jeg har skrevet et orienteringsbrev til ansettelsesrådet som vil ta det opp på sitt møte tirsdag 25. august. Det er opp til rådet å avgjøre hva som skal skje videre med denne saken, sier politimester Tormod Andreas Bakke i Hedmark politidistrikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Politi­mann hardt ut mot Tajik på Facebook

Bergh selv mener at hans utsagn er innenfor ytringsfriheten og mener det må være lov å spørre om Tajik støtter Anders Behring Breivik.

– Uttalelsene hennes forgyller, etter min mening, terrorisme, og da må det være et greit spørsmål å stille. Jeg påstår ingenting, jeg bare stiller spørsmål ved om hun er tilhenger av terrorisme, sier han til VG.

Bør ikke forbys

Gjennom sin politiske rådgiver Svein Tore Bergestuen svarer Tajik til avisen at hun mener at ubehagelige og kontroversielle utsagn ikke bør forbys.

– Det betyr altså ikke at hun støtter innholdet i det som blir sagt eller de som sier det. Standpunktet innebærer at hun tror et forbud mot slike utsagn virker mot sin hensikt, sier Bergestuen på vegne av politikeren.