Får kritikk:Nyfødt døde av mangel på næring - på sykehuset

Ledelsen ved Sørlandet sykehus mener hendelsen er sterkt beklagelig og skal gå igjennom rutinene.
Ledelsen ved Sørlandet sykehus mener hendelsen er sterkt beklagelig og skal gå igjennom rutinene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det nyfødte barnet døde i mors seng - under ett døgn etter at det kom til verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå mener fylkesmannen ved fylkeslegen at sykehusets håndtering ikke har vært i tråd med lovverket etter en full gjennomgang av dødsfallet fra 2014.

«Det viktige her er at barnet ifølge de opplysningene vi har mottatt, ikke var ernært i forhold til sitt behov og i forhold til generelle føringer i barselomsorgen», heter det i tilsynsrapporten fra fylkeslegen, ifølge nrk.no.

Fylkeslegen fastslår at barnet ikke fikk næring av betydning de siste 10 til 12 timene før barnet døde og at det er ikke i tråd med nasjonale føringer som anbefaler morsmelk eller morsmelkerstatning hver tredje eller fjerde time.

– Det er i hovedsak to ting som har sviktet. For det første hadde barnet ganske lav kroppstemperatur kort tid etter fødselen. Dette kan være et tegn på lav ernæring i kroppen, og da er det grunn til å følge opp et slikt barn ekstra. Sykehuset har ikke fulgt opp blodsukkermåling og har slett ikke fulgt opp et måltids- og ernæringsopplegg for dette barnet. Det er i seg selv kritikkverdig, sier Stangeland til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Assisterende klinikksjef ved kirurgisk avdeling på Sørlandet sykehus, Siv Ostermann, sier at saken er sterkt beklagelig.

– Dette er en alvorlig hendelse, en hendelse som skulle ha vært unngått og som vi vil gjøre alt vi kan for å unngå i fremtiden. Saken er sterkt beklagelig, sier Ostermann.

Les også: Tilsynssak og etterfroskning etter at spedbarn døde