116 år gammelt vrak i perfekt stand

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dampskipet kom seg ikke over den islagte innsjøen, men 116 år med vær har ikke ødelagt John V. Moran.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I dypet av Lake Michigan, en av de fem store innsjøene i nordamerika, ligger det et ukjent antall vrak. Så mange som 2000 skip i ulike størrelser og funksjoner, har endt seilasen som det nylig oppdagede vraket av John V. Moran, men over halvparten har trolig blitt knust mellom tidens tenner.

En gruppe fra Michigan Shipwreck Research Association (MSRA) fant tidligere i juli et vrak i tilnærmet perfekt tilstand, skriver ABC News.

116 år på 111 meters dyp har nesten ikke satt spor. Forskerne tror ut fra bildene de har tatt, at Michigan-isen laget et stort hull i skroget som var forsterket for å tåle kraftig is.

Følg ABC Nyheter på Instagram for flere spennende nyheter.

Forskerne bak funnet var storøyde av overraskelse da de fant dampskipet som aldri kom seg hele veien fra Milwaukee til Muskegon en stygg februardag i 1899.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Masten står. Lanternene er inntakte. Ankeret er på plassen sin. Og det er til og med glass i vinduene, sier Craig Rich, leder for skipsvrak-foreningen, ifølge ABC News.

Les også: Vin lagret under vann i 150 år smaker grusomt

Dampskipet Moran rakk kun elleve år i godstjenesten før hun sank. Allerede på sin første seilas viste skipet seg å være utsatt for uflaks, skriver MSRA på nettsidene sine, da en brann svidde av overbygget og sikret henne flere uker med reparasjoner.

sdfg