Skryt i vei - forsikringen gjelder fortsatt

Du får igjen på forsikringa om du blir utsatt for innbrudd, selv om du har publisert ferieplanene på forhånd.
Du får igjen på forsikringa om du blir utsatt for innbrudd, selv om du har publisert ferieplanene på forhånd. Foto: Foto/Montasje: / NTB Scanpix og skjermdump / ABC Nyheter
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er visst ikke så farlig å publisere hvor du er på ferie som tidligere fryktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politi, forsikringsselskaper og banker har titt og ofte advart mot å dele oppdateringer i sosiale medier før du reiser, eller mens du er på ferie. Lenge har det blitt sett på som en åpen invitasjon til tyver, men nå viser det seg at det kanskje ikke er så farlig, skriver Bonansa.

Nettstedet har kontaktet flere politistasjoner og forsikringsselskap, og har fått informason om ett tilfelle hvor uærlige personer har brutt seg inn mens de var på ferie, etter å ha publisert på nett hvor de var.

Hos Gjensidige Forsikring har de sluttet å advare kundene, og informasjonsdirektør Øystein Thoresen sier at du vil få igjen forsikringspenger selv om du skulle ha lagt ut en feriestatus.

De gode, gamle rådene som å få noen til å ta inn posten din, og å ha husalarm er rådene fra Storebrand.

– Vi har ingen grunn til å tro at kriminelle tråler Facebook på jakt etter ferietomme hus, sier Anthon Andreassen, kommunikasjonssjef i Storebrand til Bonansa.