Flere tusen protesterer mot kutt i Aten

Grekere protesterer mot innstramminger foran parlamentet i Aten, hvor de folkevalgte er samlet for å vedta en ny reformpakke onsdag kveld. «Nei til euroen», står det på banneret.
Grekere protesterer mot innstramminger foran parlamentet i Aten, hvor de folkevalgte er samlet for å vedta en ny reformpakke onsdag kveld. «Nei til euroen», står det på banneret. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 9.000 demonstranter protesterte onsdag kveld i sentrum av Aten, før de folkevalgte skulle stemme over nye kutt og innstramminger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to fagforeningene PAME og ADEDY sto bak demonstrasjonen, som gikk relativt fredelig for seg i sentrumsgatene tidligere på kvelden.

Protesten fant sted under fanen «Mot barbariske sparetiltak». Utenfor nasjonalforsamlingen hadde 6.000 demonstranter samlet seg da de folkevalgte samlet seg til debatt om reformene de må innføre i bytte mot nye lån.

Den greske nasjonalforsamlingen skulle onsdag kveld stemme over en ny reformpakke i tråd med kravene fra kreditorene i EU og IMF. Tiltakene må vedtas for at Hellas skal få forhandle om sårt tiltrengte lånemidler – nærmere bestemt 86 milliarder euro.

Til tross for en bitter splid i regjeringspartiet Syriza, er det ventet at reformene blir vedtatt med solid støtte fra opposisjonen.

Onsdagens debatt om det 900 sider lange lovforslaget i nasjonalforsamlingen startet først på kvelden, og avstemningen vil derfor trolig drøye inn i nattestimene.