Barn lever fortsatt i frykt etter krigen på Gazastripen

En palestinsk jente ser ut fra det midlertidige hjemmet hun og familien bor i. Rundt 10.000 hus ble bombet i stykker under den 51 dager lange krigen på Gazastripen i fjor sommer.
En palestinsk jente ser ut fra det midlertidige hjemmet hun og familien bor i. Rundt 10.000 hus ble bombet i stykker under den 51 dager lange krigen på Gazastripen i fjor sommer. Foto: Suhaib Salem / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): De fleste av barna som lever i de hardest rammede områdene i Gaza har sterke fysiske og psykiske plager, ett år etter den blodige krigen, viser en ny rapport fra Redd Barna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange av barna tisser på seg om natten og har jevnlige mareritt, ifølge rapporten.

– Resultatene av denne undersøkelsen har vært alarmerende for oss som jobber med barna i Gaza, sier David Hassel, Redd Barnas landdirektør for de okkuperte palestinske områdene.

Rapporten viser at sju av ti barn ofte har mareritt, tre av fire barn i de hardest rammede områdene tisser jevnlig på seg om natten, og nesten 90 prosent av foreldrene sier at barna deres lever i konstant frykt.

Onsdag er det ett år siden Israel startet offensiven «Operation Protective Edge» mot Gazastripen som svar på raketter fra væpnede palestinske grupper.

I løpet av de påfølgende 51 dagene gjennomførte Israel totalt 6.000 luftangrep og avfyrte 50.000 artillerigranater mot det smale landområdet. Væpnede palestinske grupper sto på sin side for i alt 4.881 rakettangrep og 1.753 granatangrep mot Israel.

2.100 palestinere, de fleste sivile, og 73 israelere, de fleste av dem soldater, ble drept. (©NTB)