Kinesisk «Walter White» skal ha solgt ecstasy-erstatning

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinesisk politi har pågrepet en universitetsprofessor som angivelig solgte psykoaktive stoffer for millioner av dollar over internett til kunder i flere vestlige land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Professoren ble først kjent med at slike stoffer var populære da han fungerte som gjesteforeleser i Australia, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Deretter startet han et kjemiselskap i 2005, og fikk ansatte til å fremstille hundrevis av kilo av MDMC, som vanligvis brukes som en erstatning for ecstasy. Fra mars til november i fjor solgte firmaet minst 193 kilo av stoffet til kunder utenlands, ifølge det statlige, kinesiske nyhetsbyrået.

Sist måned ransaket politiet professorens laboratorium i byen, der de fant 20 kilo narkotika. Åtte personer ble pågrepet.

Xinhua kaller professoren «Kinas virkelige Walter White», med henvisning til hovedkarakteren i den prisbelønnede amerikanske tv-serien «Breaking Bad», som handler om en kreftsyk kjemilærer som begynner å produsere metamfetamin.

Det er ikke kjent hvilket universitet mannen jobbet ved, men ifølge Xinhua er det et berømt universitet som ligger i byen Wuhan.

Ifølge kinesiske myndigheter har landet 14 millioner narkotikabrukere, rundt 1 prosent av befolkningen.