Flomfaren kan være på vei ned flere steder i vest

Mindre nedbør enn ventet gjør situasjonen bedre, sier NVE. Dette bildet er tatt i Odda. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix.
Mindre nedbør enn ventet gjør situasjonen bedre, sier NVE. Dette bildet er tatt i Odda. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Målinger gjort av Meteorologisk institutt mandag viser at det er kommet mindre regn enn ventet i de flomutsatte områdene på Vestlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hittil har det regnet mye, men det har ikke regnet der vi forventet det mest, sier vakthavende meteorolog Kjersti Opstad Strand ved Meteorologisk institutt til NRK.

Flomfaren er størst i indre strøk, men så langt har det regnet mest i og rundt Bergen. Det vil minske faren for storflom i flere av de flomutsatte områdene på Vestlandet, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

– Temperaturene har gått ned og snøsmeltingen avtar. Det har heller ikke regnet så mye som vi ventet, og det gjør situasjonen bedre, sier regionsjef i NVE, Brigt Samdal til NRK.

I hordalandskommunene Voss og Odda har vannstanden gått ned, mens Flåmselvi i Sogn og Fjordane har steget mye mandag.

Nettstedet varsom.no har satt aktsomhetsnivået for flom på nivå 3 av 4 i vestlandsfylkene, samt Aust-Agder, Telemark, Buskerud og Oppland mandag. For tirsdag og onsdag er aktsomhetsnivået redusert til 2 i de samme fylkene.