Politiet jakter på mann etter våpentrusler:Ingen pågrepet etter våpentrusler i Oslo

Politiet leter etter en mann i Oslo sentrum etter meldinger om at han siktet på en person. Våpenet ble senere funnet på en Starbucks i Oslo sentrum. Foto: Marianne Løvland (NTB scanpix)
Politiet leter etter en mann i Oslo sentrum etter meldinger om at han siktet på en person. Våpenet ble senere funnet på en Starbucks i Oslo sentrum. Foto: Marianne Løvland (NTB scanpix) Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet leter etter en mann som ifølge vitner siktet på en person i Oslo sentrum. Et våpen er funnet på en kafé, men det er ikke klart om dette er ekte eller ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag kveld lette politiet fortsatt etter mannen, men patruljene har trappet ned det aktive søket, opplyser Oslo politidistrikt på Twitter.

Det var søndag ettermiddag politiet fikk melding om den væpnede mannen i Storgata i Oslo sentrum. Noe senere fant politiet et våpen på kafeen Starbucks i Torggata.

– Det er uvisst om våpenet er ekte, sier operasjonsleder Marianne Heidenstrøm i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet går gjennom overvåkingsbilder, og på Twitter har de lagt ut et bilde av det som antas å være mannen.

Overvåkingsbilder av mannen som antas å være mannen som siktet på personer med et våpen i Oslo sentrum. Foto: Politiet (NTB scanpix)
Overvåkingsbilder av mannen som antas å være mannen som siktet på personer med et våpen i Oslo sentrum. Foto: Politiet (NTB scanpix)

Ber om tips

NRK melder at vitner kontaktet politiet etter at mannen tok et våpen ut av en gitarkasse, og deretter gikk videre med våpenet i hendene.

Vitnene har fortalt at våpenet det dreier seg om, er en maskinpistol.

Mannen skal være rundt 60 år, hvit i huden, ha sort jakke til livet og mørk bukse, være skallet på toppen av hodet og ha mørke sko, skriver politiet, som ber om tips fra publikum.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble sist sett gående i retning Bernt Ankers gate. Politiet ber dem som kan ha sett ham, ringe 112.

– Trakk av

Også VG melder at mannen hentet fra, våpenet fra en gitarkasse.

– Det vitner har sagt, er at de ble observante på en eldre herremann med europeisk utseende som kom gående i Storgata og bar på en gitarkasse. På et tidspunkt åpner han kassen og tar opp noe som kan ligne på et maskingevær, fortalte operasjonsleder Andre Kråkenes til avisa tidligere søndag.

Ifølge vitner siktet mannen på en person og trakk av.

– Han pekte på en person og tok et avtrekk, og det sa klikk, men det ble ikke noe skudd avfyrt, sa Kråkenes.