Migranter forsøkte å storme terminal til kanaltunnelen

Noen av de mange tusen migrantene som har slått leir i Calais, forsøkte å bryte seg inn i noen av lastebilene som sto fast i kø i håp om å nå Storbritannia. Foto: Vincent Kessler (Reuters / NTB scanpix)
Noen av de mange tusen migrantene som har slått leir i Calais, forsøkte å bryte seg inn i noen av lastebilene som sto fast i kø i håp om å nå Storbritannia. Foto: Vincent Kessler (Reuters / NTB scanpix) Foto: Vincent Kessler / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Togene gjennom tunnelen under Den engelske kanal var lørdag rammet av innstillinger etter at rundt 150 migranter forsøkte å storme terminalen på den franske siden i byen Calais.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

All godstransport gjennom tunnelen som forbinder Storbritannia og Frankrike, ble innstilt som følge hendelsen lørdag, opplyser selskapet Highways England.

En talsperson for Eurotunnel sier til det britiske nyhetsbyrået Press Association at migrantene i terminalen i Calais i morgentimene forsøkte å skjule seg i lastebiler på vei til Storbritannia.

Den siste tiden er togtrafikken gjennom tunnelen blitt innstilt flere ganger. Franske ferjearbeiderne har blant annet gått på skinnene og satt fyr på bildekk i protest mot salget av Eurotunnels passasjerferjer og mulige kutt i arbeidsplasser.

Noen av de mange tusen migrantene som har slått leir i området rundt den franske havna, har forsøkt å utnytte kaoset i håp om å komme seg til Storbritannia.