Torsdagens høyeste temperatur var 32,1 grader

Mange brukte dagen på å bli kvitt vinterfargen. Bildet er tatt på Sørenga i Oslo torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Mange brukte dagen på å bli kvitt vinterfargen. Bildet er tatt på Sørenga i Oslo torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brusdalsvatn i Møre og Romsdal var varmest i landet med 32,1 grader torsdag. Så fulgte Meråker i Nord-Trøndelag med 31,4 grader og Kotsøy i Sør-Trøndelag med 31,2 grader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meteorologisk institutt melder at det fra fredag dessverre blir lavere temperaturer igjen over hele landet. Men frem til da kan vi nyte varmestatistikken for torsdag.

Brusdalsvatn, Meråker og Kotsøy tar pallplassene, men det har vært varmt flere steder i landet. Bergen ble varmest i Hordaland med 30 dager. I Sogn og Fjordane ble det Furuneset med 29,8 grader. Varmeste sted i Rogaland ble Fister-Sigmundstad med 29,7 grader.

Det har til og med vært sånn noenlunde varmt på Helgeland i Nordland. I Laksfors ble det målt 24 grader.

Les også: Kraftig tordenvær på vei mot Vest­lan­det

Så en gladmelding til alle tromsøværinger. Det ble likevel ikke den kjøligste junimåneden på 33 år. I stedet skal man ikke lenger tilbake enn til 2010.

Det var torsdag skogbranner flere steder i landet. På Fitjar i Hordaland ble noen mål svidd av, og brannvesenet brukte et par timer på å få kontroll.

I Akershus-kommunene Nes, Vestby og Rælingen var det mindre skogbranner, og brannvesenet i Hedmark måtte rykke ut til én like ved Hamar.

I tillegg har Jernbaneverket meldt om solslyng på Dovrebanen, noe som førte til forsinkelser mellom Oslo og Trondheim.

Sjekk været der du er