Spesialenheten åpner etterforskning av varsler-saken

Spesialenheten for politisaker åpner etterforskning av Hordaland politidistrikts behandling av varsleren Robin Schaefer.
Spesialenheten for politisaker åpner etterforskning av Hordaland politidistrikts behandling av varsleren Robin Schaefer. Foto: Berit Roald/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesialenheten for politisaker åpner etterforskning av Hordaland politidistrikts behandling av varsleren Robin Schaefer, får NTB opplyst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser etterforskningsleder Halvor Hjelm-Hansen i enhetens avdeling for Nord-Norge og Midt-Norge til NTB.

Spesialenheten ble bedt av Hordaland politidistrikt om å vurdere om det var grunnlag for en ny etterforskning av måten den henlagte Monika-saken var blitt håndtert. De skulle spesielt se om Arbeidsmiljøloven var blitt brutt i måten varsleren Robin Schaefer var blitt behandlet.

Les også: Rapport: Behandling av Schaefer var gjengjeldelse

– Etter en gjennomgang av advokatfirmaet Wiersholms rapport og opplysninger som for øvrig er innhentet, har Spesialenheten kommet til at det er rimelig grunn til å iverksette etterforskning i sak som angår Hordaland politidistrikts behandling av Robin Schaefer som varsler, skriver Halvor Hjelm-Hansen.

– Etterforskningen vil bli gjennomført for å klargjøre hvorvidt Hordaland politidistrikt, herunder enkeltpersoner, har begått straffbar overtredelse av arbeidsmiljølovens regler om varsling og arbeidsmiljølovens regler om krav til arbeidsmiljøet, fortsetter han.

Etterforskningen vil bli ledet fra Spesialenhetens etterforskningsavdeling Midt-Norge og Nord-Norge.

Saken oppdateres...