Gjørv ny konsernsjef i SINTEF

SINTEFs nye konsernsjef Alexandra Bech Gjørv ledet 22. juli-kommisjonen etter terrorangrepene på regjeringskvartalet og Utøya i 2011.
SINTEFs nye konsernsjef Alexandra Bech Gjørv ledet 22. juli-kommisjonen etter terrorangrepene på regjeringskvartalet og Utøya i 2011. Foto: Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alexandra Bech Gjørv blir ny konsernsjef i forskningskonsernet SINTEF. Hun har blant annet ledet kommisjonen etter terrorangrepene i 2011.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Å få anledning til å lede så mange dyktige mennesker i målrettet arbeid sammen med NTNU og andre partnere står for meg som en fantastisk mulighet til å bidra, sier Gjørv i en pressemelding.

Hun er utdannet jurist som har lederbakgrunn fra Norge og USA etter 17 år i Hydro og Statoil. Siden 2010 har hun vært partner i Advokatfirmaet Hjort DA. De siste ni månedene har hun vært innleid som daglig leder for vindkraftselskapet Sarepta Energi.

I 2011-2012 ledet Gjørv 22. juli-kommisjonen, som ble oppnevnt av regjeringen for å gjennomgå og trekke lærdom fra terrorangrepene på regjeringskvartalet og Utøya i 2011.

Alexandra Bech Gjørv går inn i toppstillingen i SINTEF fra og med 2. januar 2016. Hun etterfølger Unni Steinsmo, som har varslet at hun ønsker å gå av ved fylte 62 år, etter elleve år som konsernsjef.