Anker Hells Angels-dom til Høyesterett

Rettsbefaring i Hells Angels' hovedkvarter på Alnabru i Oslo da striden om huset først var oppe i Oslo tingrett i fjor vår. Påtalemakten har begjært eiendommen inndratt etter flere våpenfunn.
Rettsbefaring i Hells Angels' hovedkvarter på Alnabru i Oslo da striden om huset først var oppe i Oslo tingrett i fjor vår. Påtalemakten har begjært eiendommen inndratt etter flere våpenfunn. Foto: Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalemyndigheten gir seg ikke i forsøket på å beslaglegge klubbhuset til Hells Angels i Oslo og anker nederlagene fra tingretten og lagmannsretten til Høyesterett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det finnes vel ikke saker med høyere prestisje hos påtalemyndigheten og av større viktighet enn å inndra et hus, sier advokat John Christian Elden til Nettavisen.

Etter flere og omfattende våpenfunn i det karakteristiske klubbhuset som huser motorsykkelklubben på Alnabru i Oslo har påtalemyndigheten forsøkt med alle midler å få medhold i kravet om å inndra selve bygningen. Begrunnelsen er at huset selv har vært brukt som verktøy i å kriminalitet. En slik inndragning har aldri tidligere skjedd i norsk rettshistorie.

Hells Angels ble først dømt til å betale 750.000 kroner i bot i Oslo tingrett, men fikk beholde huset. Borgarting lagmannsrett satte boten ned til 100.000 kroner, én tidel av statsadvokatens krav.

– Den er anket rent teknisk for å avbryte fristen, sier statsadvokat Peter Johansen til Nettavisen og legger til at begrunnelsen for anken vil bli sendt først etter sommeren.