Øystein Djupedal melder seg ut av SV og inn i Ap

Øystein Djupedal fikk ikke fornyet tillit som fylkesmann i Agder. Nå melder den tidligere SV-statsråden overgang til Arbeiderpartiet.
Øystein Djupedal fikk ikke fornyet tillit som fylkesmann i Agder. Nå melder den tidligere SV-statsråden overgang til Arbeiderpartiet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den mangeårige SV-nestlederen Øystein Djupedal har meldt seg inn i Arbeiderpartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere SV-statsråden er lei av det han oppfatter som et irrelevant SV.

– Jeg har i flere år vært spørrende til utviklingen i SV. Det maktsøkende og alliansebyggende partiet jeg var med på å bygge opp er borte, sier Djupedal til Agderposten.

– Uinteressant

Etter at Djupedal nylig ikke fikk fornyet tillit som fylkesman for Agder-fylkene, sa han i et portrettintervju med Adresseavisen at partiet har gått fra skyggenes dal til dødens dal.

– I intervjuet sa jeg min hjertens mening om at det i mine øyne var komplett uforståelig at SV ikke ble med på Syria-forliket. Det smerter meg at det gjør mitt gamle parti SV til et helt uinteressant parti, sier Djupedal, og legger til at han ikke føler vemod.

Les også: Djupedal legger seg flat og ber om unnskyldning

Karrieren over

Han har allerede meldt seg inn i Arbeiderpartiet. Han ser på det som prinsipielt riktig å være medlem i et parti.

– Jeg har min politiske karriere bak meg, men sympatiserer med partiet. Jeg synes Jens Stoltenberg var en god regjeringssjef og at Jonas Gahr Støre gjør det bra.