Flerer aviser ligger nede

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så mye som 28 aviser har i ettermiddag opplevd at nettsidene deres ligger nede. Det er mest sannsynlig en teknisk feil som er forårsaker problemet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De har vært nede en stund, i nesten to timer. Vi regner med at det vil løse seg snart, og så langt vi vet, så tror vi ikke at dette blir langvarig, sier samfunnsredaktør og fungerende redaktør i Sunnmørsposten, Jan Erik Røsvik, til NRK.

Adresseavisen ligger også nede. Begge disse to er knyttet til Polaris Media.

– Det var en internettleverandør som skulle flytte vår internettaccess som fikk problemer. Dette var i forbindelse med at vi tidligere har flyttet av vårt datasenter. Dette forteller IT-direktør i Adresseavisen, Asle Vestvik, til NRK.

De andre avisene som har problemer er Romsdals Budstikke, Sunnmøringen, Åndalsnes Avis, Driva, Vikebladet, Møre-Nytt, Herøynytt, Brønnøysunds Avis, Fosna-Folket, Hitra-Frøya, Innherreds Folkeblad, Byavisa, og Levangeravisa.

Også Avisa Sør-Trøndelag, Trønderbladet, Harstad Tidende, iTromsø, Troms Folkeblad, Altaposten, Framtid i Nord, Andøyposten, Sortlandavisa, Vesteraalens Avis, Vesterålen Online, Fjordenes Tidende og Fjordingen er rammet av feilen.

– Nå venter vi på at de skal rette feilen og at sidene kommer opp igjen. Det kan ta alt fra ett minutt til ti minutt. Det er jo en beklagelig feil, for vi hadde ikke forventet dette i det hele tatt, sier Vestvik.