Nå kommer de norske jordbærene

Få mest mulig ut av jordbærene. Prøv dette trikset.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Endelig er de norske jordbærene her, og på grunn av den lange våren vi har hatt her til lands, skal bærene være ekstra gode i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I store deler av landet har mange måttet vente på sommervarmen. Mange steder har det vært høst- og vintertemperaturer i store deler av mai og juni. Naturlig nok har også de norske jordbærene latt vente på seg, men nå er de altså endelig her.

– Det er ikke bare negative sider med det dårlige været vi har hatt i vår og i sommer. Det gir jordbærene ekstra lang modningstid, som igjen gjør at de blir ekstra søte og gode. I tillegg har det norske lyset også mye å si for den gode smaken, forteller Britt Kasin i Opplysningskontoret for frukt og grønt til ABC Nyheter.

Hun sier videre at nordmenn blir mer og mer opptatte av norske jordbær, og når den norske sesongen kommer hit, hiver vi oss over bærene og spiser de mens de er ferske.

– Vi nordmenn er veldig glad i søte bær, derfor dyrker vi spesielt to sorter som er spesielt søte og spesielt røde. Disse sortene kalles Korona og Sonata. Det som er negativt med at bærene er veldig søte, er at de har kortere holdbarhet. Jo søtere de er, jo kortere er holdbarheten, sier Kasin.

Rogaland, Sørlandet og Vestfold er de første som er i gang med høstingen, og det meldes om fine bær med svært søt og god smak.

Hvordan bruke jordbær i matlaging

Hvordan lage jordbærcarpaccio