Fire tenåringer alvorlig skadet etter berg- og dalbane-ulykke

Artikkelen fortsetter under annonsen

To vogner kolliderte i fornøyelsesparken Alton Towers i England. Fire personer er alvorlig, men ikke livstruende, skadet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire tenåringer ble hardt skadet i beina etter at en vogn med 16 mennesker om bord kolliderte i en tom testvogn i 80 kilometer i timen, skriver Sky News. De skal imidlertid ikke være livstruende skadet.

Ulykken like etter klokken 15 norsk tid, og skjedde på berg- og dalbanen «Smiler» i fornøyelsesparken Alton Towers i Staffordshire, en av parkens mest populære attraksjoner med hele 14 looper.

Fire ambulanser, brannmannskap og to luftambulanser kom raskt til ulykkesstedet og jobbet med å få evakuert de fire passasjerene som ble hardt skadet i over fem timer før de lyktes. Like etter klokken 20 norsk tid skrev Alton Tower Resort på Twitter at alle de involverte gjestene var blitt evakuert.

Rednignspersonell ga lenge behandling på stedet, før de fire ble fraktet til sykehus. De 12 andre passasjerene ble evakuert raskt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hadde hatt tekniske problemer hele dagen

«Smiler» hadde opplevd tekniske problemer hele dagen. Vitner forteller at parkansatte hadde sendt ut flere tomme testvogner i attraksjonen før de tillot 16 personer om bord for å kjøre «Smiler», ifølge Daily Mail.

Vognen de satt i kolliderte med en tom testvogn som sto stille i en lav del berg- og dalbanen. To jenter og to gutter er nå alvorlig skadet i beina, mens flere av de 16 andre passasjerene har lettere skader.

– Når vognene kolliderte skrek og ropte folk, selv etter kræsjet. Alle i parken løp bort for å se. De om bord så veldig redde ut. Det var akkurat som en bilulykke, sier øyevitne Ben Richardson, ifølge BBC.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den mest alvorlige hendelsen vi har opplevd

De tolv andre passasjerene skal ikke ha blitt alvorlig skadet.

To kvinner er fraktet til Royal Stoke sykehus med lettere skader. Andre har fått behandling på Alton Towers av leger som jobber på stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er den mest alvorlige hendelsen vi har opplevd i Alton Towers historie, sier Ian Crabbe, direktør ved Alton Towers Resort til BBC.

En berg- og dalbane fulgt av uhell

«Smiler» åpnet i mai 2013 og har hatt flere problemer siden oppstarten. 16 journalister som fikk teste ut berg- og dalbanen endte opp dinglende i en bratt vinkel før den åpnet for gjestene.

I juli samme år løsnet en metallbolt fra skinnene, og 48 personer måtte evakueres. I august måtte attraksjonen stenge i fem dager grunnen en teknisk feil.

I november 2013 måtte attraksjonene stenge da passasjerer som satt forrerst i ble vognen truffet av plastikkhjul som løsnet fra skinnene.