Trodde hun skulle til Norge som servitør - tvunget til prostitusjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire bulgarere tiltalt for menneskehandel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høsten 2012 kom den polske kvinnen til Norge. Hun trodde hun skulle jobbe som servitør, men ble i stedet tvunget til å prostituere seg.

Nå er tre menn og en kvinne tiltalt for menneskehandel og vold. Rettssaken starter i Oslo tingrett mandag 27. april.

Ifølge tiltalen skal de fire ha tvunget tre kvinner til prostitusjon. To av kvinnene kom fra Polen til Norge høsten 2012. De ble innlosjert i en leilighet og tvunget til prostitusjon. De tiltalte skal ha kjørt kvinnene til og fra prostitusjonsområdet.

En tredje kvinne ble brakt til Oslo i september 2013. Ifølge tiltalen ble hun forespeilet jobb som servitør. Da hun kom til Norge ble hun i stedet tvunget til prostitusjon. Hun jobbet som prostituert til hun klarte å rømme cirka sjette oktober 2013.

Ingen av de tre kvinnene kunne norsk eller engelsk. Ingen av de tre kunne noe om det norske hjelpeapparatet. De hadde heller ikke egne penger og ingen muligheter til å motsette seg utnyttelsen, heter det i tiltalen.

De tre ofrene skal ha blitt utsatt for vold av de fire tiltalte.

De tiltalte er fra Bulgaria. Den eldste er 42 år gammel. Den yngste er 21 år. Alle de fire sitter fengslet. Den ene av de fire er også tiltalt for å ha vært i besittelse av narkotika.