Se de sterke bildene:Flere byer er dekket med opptil en meter aske

La Ensenada har blitt en spøkelsesby dekket av aske etter vulkanutbruddet fra Calbuco. Foto: Felipe Trueba/EPA/NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beboere og redningsarbeidere sør i Chile jobber på spreng for å rydde vekk enorme mengder aske som har falt ned over området etter at vulkanen Calbuco hadde utbrudd onsdag og torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Asken har lagt seg som et tykt lag i store områder rundt vulkanen Calbuco, sør i Chile. Noen steder er askelaget nesten én meter tykt.

Onsdag hadde den aktive vulkanen Calbuco utbrudd for første gang siden 1972. Torsdag fulgte et nytt utbrudd.

Det er ikke meldt om noen skadde eller omkomne etter utbruddene, men flere hus og gjenstander har blitt ødelagt som følge av all asken. I tillegg er 45.000 mennesker evakuert, ifølge NTB.

Les mer: Tusenvis evakuert etter vulkanutbrudd i Chile

– Klokka er ti på formiddagen og det er mørkt som om kvelden. Man kan ikke se noe, det er som en veldig tykk tåke, sier en innbygger i byen San Martin, en av de mest utsatte byene, til NTB.

Aske oppfattes irriterende for luftveiene og fører til kløende øyne, og redningsarbeidere i område må benytte seg av ansiktsmaske. Askeskyen har også ført til store forsinkelser i området.

Se de sterke bildene fra opprydningsarbeidet og vulkanutbruddet øverst i saken.