– PST henlegger terrorsak mot Arfan Bhatti

Foto: NTB Scapnix
Foto: NTB Scapnix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arfan Bhatti er renvasket for terroranklager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har avsluttet etterforskningen av islamisten Arfan Bhatti, skriver Dagbladet.

Etterforskningen ble satt i gang da politiet beslagla dokumenter og notater under en ransakelse i fjor sommer. Senere fant politiet en hvit plastpose, som kunne knyttes direkte til Bhatti, i forbindelse med etterforskningen av en annen terrorsak.

I dokumentene politiet beslagla befant det seg lister med navn på sentrale norske politikere, ansatte i Forsvarsdepartementet og offiserer i Forsvaret, bilder av ansatte i PST, bombeoppskrifter og manualer for nærkampteknikk og våpentrening.

– Bhatti ble avhørt om dokumentene i beslaget. Samt om bilder fra Afghanistan av ham og våpen son er definert under straffelovens paragraf 147a, terrorisme. Noen formell siktelse med gjeringsbeskrivelse var aldri skrevet. Men politiets sikkerhetstjeneste har nå besluttet at han får tilbake allle hatlistene, våpenmanualer og lignende som var tatt i beslag, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Han sier videre at en henleggelse «som intet straffbart forhold» er en kvalifisert renvaskelse og positivt for Bhatti.

– Min klient er glad for at han nok en gang er fullstendig renvasket for terrormistanken og at han får tilbake sine eiendeler, sier Elden til avisen.