Klatrer falt 300-400 meter fra fjelltopp i Jotunheimen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skiløperen i 30-årene som var savnet etter et snøskred ved Tjønnholstind på Valdresflya i Jotunheimen, ble tirsdag funnet død i snømassene. Han kan ha falt opp mot 400 meter ned fjellsiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen i 30-årene fra Valdres dro på skitur i 10-tiden mandag og skulle være tilbake på ettermiddagen, men han kom aldri tilbake som avtalt. Dermed ble det satt i verk en leteaksjon natt til tirsdag.

Tidlig tirsdag morgen ble det funnet en sekk og et par ski på toppen Steinflytind.

– Sekken og skiene ble funnet like nedenfor toppen av fjellet, på et sted der det er naturlig å sette fra seg utstyr før man skal klatre videre, sier operasjonsleder Ann Karin Sundgården i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Et redningshelikopter og politihelikopteret bidro i søket. Et av helikoptrene observerte et ras i området, og en alpin redningsgruppe dro dermed inn til stedet.

Mannen ble funnet omkommet under eggen ved 2.331 meter høye Tjønnholstinden. Trolig har han falt 3-400 meter rett ned mot breen Nørdre Tjønnholet, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

For å komme opp på toppens høyeste punkt må man ta seg over en svært smal egg mellom Steinflytingen og Tjønnholstinden, og langs deler av eggen går det et loddrett stup på nærmere 400 meter ned mot Nørdre Tjønnholet.