Anonymous truer med å utslette Israel

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men Israel er ikke veldig bekymret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det lederløse hacker-kollektivet Anonymous truer Israel med et «cyber-holocaust» den 7. april.

Videoen viser en dresskledd mann i Guy Fawkes-maske som begrunner det forestående angrepet med Israels gjentatte brudd på menneskerettighetene.

– Dere har drept tusenvis av mennesker, blant annet i Gaza i fjor. Dere har vist at dere ikke respekterer menneskerettighetene. Vi kommertilbake for å straffe dere. Vi kommer til å ødelegge serverne deres, ta ned myndighetenes nettsider, banker og nettsidene til militære institusjoner, sier stemmen på videoen.

Anonymous leser opp erklæringen på engelsk, videoen er teksten på arabisk. Stemmen til mannen i videoen er forvrengt slik at den ikke kan kjennes igjen.

Videoen viser en rekke klipp angrepene mot Gaza, og kommer med støtteerklæringene til palestinerne.

16. april er den israelske minnedagen for Holocaust.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er ikke første gang Anonymous har truet Israel. I fjor fulgte de opp med et angrep, som ifølge Israel gjorde minimalt med skade. I alt har hacker-kollektivet angrepet Israel tre ganger tidligere.

Israel anser ikke hacker-kollektivet som en trussel, ifølgeNewsweek.

– Dette er for det meste tomme trusler. Til tross for at Anonymous blir stadig mer sofistikerte, klarer de ikke å gjøre stor skade. Israel er en pioneer innen cyberkrig, sier Benjamin T. Decker, analytiker med spesialfelt innen IT-sikkerhet.

I februar lanserte Anonymous et angrep mot IS i sosiale medier. De fikk suspendert godt over 100 twitterkontoer, og hevdet å ha tatt ned over 1000 nettsider tilknyttet IS.

Bakgrunn: Anonymous angriper IS i sosiale medier