Statsadvokat død etter gisseltaking i Tyrkia

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyrkiske statsadvokaten døde av skuddskadene han fikk under gisselaksjonen i Istanbul tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsadvokaten ble tirsdag kveld kjørt til sykehus med alvorlige skader etter at sikkerhetsstyrker stormet bygningen der gisselaksjonen pågikk. Han ble operert, men livet sto ikke til å redde.

– Han var død da han ankom sykehuset. Vi forsøkte vårt beste, men vi greide ikke å redde ham, opplyser en ansatt ved sykehuset Florence Nightingale til CNN Turk

To av gisseltakerne ble drept under politiaksjonen. De tilhørte den venstreradikale gruppen DHKP-C.

Tidligere på dagen publiserte gruppen et bilde av statsadvokaten, Mehmet Selim Kiraz, der han har en pistol mot hodet. Gruppen truet med å drepe ham hvis ikke de fikk sine krav innfridd.

Skutt fem ganger

Ifølge Tyrkias president Tayyip Erdogann ble han skutt tre ganger i hodet og to ganger i kroppen.

Gisselaksjonen hadde vart i seks timer da politiet stormet rettsbygningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet hadde innledet forhandlinger med gisseltakerne, men politisjef Selami Altinok sier at de var tvunget til å aksjonere etter at det ble hørt skutt fra rommet der statsadvokaten ble holdt fanget.

Kravene til gisseltakerne gikk blant annet ut på at statsadvokaten skulle identifisere politibetjentene som gruppen hevder sto bak dødsfallet til 15 år gamle Berkin Elvan.

Gutten ble skadd under masseprotester mot regjeringen i 2013 og døde i mars i fjor etter å ha ligget ni måneder i koma. Statsadvokat Kiraz ledet etterforskningen av dødsfallet. '

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gruppen krevde også at de ansvarlige skulle gi en tilståelse på TV, at de skulle stilles for retten i «folkedomstoler». De ville også at siktelsene mot personer som har deltatt i protester for Elvan, frafalles.

Hevdet å ha eksplosiver

Vitner opplyser at de hørte skudd bli avfyrt da gisseltakerne gikk inn i bygningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi var i sjette etasje. En svarthåret mann i dress gikk inn i statsadvokatens rom og avfyrte en pistol tre ganger, sier Mehmet Hasan Kaplan, som jobber i bygningen, til Reuters. Angriperne hevdet også ha eksplosiver, ifølge Kaplan.

I en kort video som er publisert på Twitter, ber tilsynelatende faren til avdøde Elvan om at gruppen ikke skader statsadvokaten.

– Vi vil ikke at andre mødre skal gråte, sa han