Mann dømt for forsøk på mordbrann på campingplass

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 34 år gammel mann fra Sunnmøre er dømt til to år og seks måneders fengsel, hvorav ett år ubetinget, etter at han i juni 2012 antente en campinghytte og satte livet til syv personer i fare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen var beruset og sur for at ingen ville fortsette festen sammen med ham da han sent på sommernatta for tre år siden antente papir i en engangsgrill og satte under bygningen på Stryn Camping. Siden gikk han og la seg.

I Gulating lagmannsrett forklarte mannen at han ville vekke dem inne i hytta ved å utløse røykvarsleren, skriver Bergens Tidende.

Nabohytta tok fyr av grillen og de syv personene inni reddet seg ut fordi en av dem våknet av røyken og vekket de andre.

En brannteknisk ekspert som har vurdert brannen har konkludert med at de inne i den antente hytta var i øverst fare for å dø i brannen. Under ankesaken i Gulating lagmannsrett sa eksperten at hytta ville ha brent helt ned på to timer dersom ikke flammen var blitt slukket.

Juryen i lagmannsretten fant det riktig å kjenne 34-åringen skyldig etter tiltalen, men frifant en jevngammel kamerat. Straffeutmålingen på to år og seks måneder fengsel, hvorav ett år ubetinget, er den samme som mannen ble idømt i Fjordane tingrett i fjor.