Annelise Høegh er død

Arkivfoto fra 1997 da Annelise Høegh var Stortingsrepresentant for Høyre. Foto: NTB scanpix
Arkivfoto fra 1997 da Annelise Høegh var Stortingsrepresentant for Høyre. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyre-politikeren Annelise Høegh er død. Hun ble 66 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Fikk den triste beskjeden om at Annelise Høegh er død. Etter å ha kjent og arbeidet med henne i mange år, kommer jeg til å savne henne, skriver Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland (H) på Twitter.

– Stort tap

Inntil hun gikk bort, var Høegh styreleder for Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret). Hun var medlem av dette styret siden 2010 og satt i sin andre periode.

HL-senteret beskriver henne som en meget ivrig og entusiastisk styreleder.

– Det er et stort tap for oss alle. Hun har vært en dreven styreleder med stort engasjement, sier styrets nestleder Tordis Borchgrevink på senterets nettside.

Høegh var gift med den tidligere Høyre-politikeren og stortingspresidenten Jo Benkow, som døde i 2013.

– Viktig feminist

Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal sier Høegh betydde mye for partiet på flere områder, og at hun var en sentral helsepolitiker for Høyre gjennom 20 år på Stortinget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Men hun var også en av våre viktigste feminister og en viktig stemme for partiet i en brytningstid da abort og likestillingsspørsmål ble diskutert, sier han til NTB.

Ryssdal forklarer at Høegh var lokalpolitisk aktiv inntil for tre-fire uker siden.

– Hun var også imponerende lojal og viste stor kjærlighet for partiet, også ved at hun sto på i sine folkevalgte verv for partiet helt til det siste, sier han.

Solberg: – Høegh var en tydelig kvinnestemme

Statsminister Erna Solberg (H) sørger over Annelise Høeghs bortgang og fremhever partikollegaens engasjement for likestilling.

– Det er med sorg jeg har mottatt meldingen om Annelise Høeghs bortgang, sier Solberg i en skriftlig kommentar til NTB lørdag.

Hun sier det alltid er trist når folk går bort, men peker på at Høegh bare var 66 år og døde altfor tidlig.

– Annelise har vært en tydelig og viktig kvinnestemme i Høyre og spesielt engasjert i likestillings- og sosialpolitikk, sier Solberg.

Hun ble selv høsten 2013 Norges andre kvinnelige statsminister.

– Jeg har hatt gleden av å jobbe nært med Annelise allerede fra den dagen jeg kom inn på Stortinget. Annelise vil bli savnet, sier statsministeren.