Entreprenør-ledere dømt etter arbeidsulykke

Artikkelen fortsetter under annonsen

To ledere i selskapet Grunn & Fjell Entreprenøren er i Nord-Troms tingrett dømt til 45 dagers betinget fengsel etter at en 20-årig mann omkom i en ulykke mens han jobbet for selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bedriften er også dømt til å betale en bot på 200.000 kroner, melder NRK.

Mathias Fors Olsen (20) døde da anleggsmaskinen han kjørte, havnet i en elv under arbeid langs E16 ved Filefjell i november 2012. To dager senere døde han på Haukeland universitetssjukehus, ifølge Nordlys.

Arbeidsgiveren ble tiltalt for å ha brutt en rekke sikkerhetsforskrifter i forbindelse med ulykken. 20-åringen hadde ikke sertifikat for å kjøre anleggsmaskiner.

Ifølge påtalemyndigheten hadde dumperen dessuten defekt parkeringsbrems og helt eller delvis defekte bremser på de fire bakerste hjulene.

– Det har ikke blitt tatt tilstrekkelig hensyn til de kravene som arbeidsmiljøloven og forskrifter stiller til en bedrift når det gjelder å ivareta sikkerheten til de ansatte, sa aktor Jørn-Lasse Refsnes til NRK etter sin sluttprosedyre.

De to tiltalte lederne i bedriften erklærte seg ikke skyldige i retten. Forsvarer Olav Johansen sier at hans klienter er overrasket over hvor streng straffen er.