Sykehus: Piloten Lubitz ble ikke behandlet for depresjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Universitetssykehuset i Düsseldorf avviser at Germanwings-pilot Andreas Lubitz var til behandling for depresjon. Han skal ha vært sykemeldt den dagen da flyet styrtet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De som etterforsker omstendighetene rundt det styrtede Germanwings-flyet, har funnet dokumenter i leiligheten til andreflygeren som tyder på at han skjulte en sykdom for arbeidsgiveren.

Av hensyn til taushetsplikten vil ikke tysk påtalemyndighet si hva slags sykdom det er snakk om, men tyske medier spekulerer på om piloten har fått behandling for depresjon. Det blir avvist av universitetssykehuset i Düsseldorf.

– Påstandene om at Andreas Lubitz ble behandlet for depresjon, medfører ikke riktighet, sier en talskvinne for sykehuset.

Les også: Andrepiloten skjulte sykdom for arbeidsgiver

Hun bekrefter derimot at Lubitz var innom sykehuset i februar i år for å få stilt en diagnose. Pilotens siste legebesøk var 10. mars.

Det antas at andrepiloten stengte kapteinen på tirsdagens flyging mellom Düsseldorf og Barcelona ute fra cockpiten og deretter styrtet flyet med vilje. Hjemme hos Lubitz skal det ha blitt funnet ødelagte sykmeldinger – og den ene gjaldt fortsatt den dagen flyet styrtet.

Alle de 150 om bord mistet livet i styrten i Frankrike.