Lufthansa: – Den verste hendelsen i vår historie

Lufthansa-sjef Carsten Spohr under en pressekonferanse i den tyske byen Köln torsdag ettermiddag. Foto: AFP / NTB scanpix.
Lufthansa-sjef Carsten Spohr under en pressekonferanse i den tyske byen Köln torsdag ettermiddag. Foto: AFP / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lufthansa-sjefen sier flystyrten i Alpene er den verste hendelsen i flyselskapets historie, men at det er umulig å forhindre slike handlinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kan bare spekulere på hva som har vært annenpilotens motivasjon. Dette er den verste hendelsen i vårt selskaps historie, sa Spohr på en pressekonferanse i den tyske byen Köln torsdag.

Det antas at annenpiloten styrtet flyet med 150 personer om bord med vilje i de franske Alpene tirsdag formiddag. Alle om bord omkom. Dette skjedde mens flyets kaptein gikk ut av cockpiten av «naturlige årsaker». Han slapp ikke inn i cockpiten igjen.

Les også: – Flyet ble trolig styrtet med vilje

Lufthansa-sjefen opplyste at det finnes en teknologi i flyene som tillater en utenfor å komme inn igjen, men at denne kan blokkeres av den som sitter inne i cockpiten.

– Etter 11. september er dørene blitt styrket slik at det ikke er mulig å komme inn selv med våpen. Når en pilot går ut av cockpiten, finnes det en knapp man kan trykke på for å få en bjelle til å ringe inne hos den som er gjenværende. Dersom ingen svarer, vil døren åpnes. Men det finnes da en knapp som man trykker på for å holde døren låst, noe den da blir i fem minutter, sier Spohr.