Tidligere stortingsrepresentant melder seg ut av Frp i protest

Åge Starheim (til venstre) har sittet åtte år på Stortinget for Frp. Foto: NTB scanpix
Åge Starheim (til venstre) har sittet åtte år på Stortinget for Frp. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åge Starheim mener partiet lukker øynene for ulovligheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Starheim har sittet åtte år på Stortinget for Frp. I går meldte han seg ut av partiet i protest mot det han selv omtaler som løgn, snusk og fanteri i hjemfylket Sogn og Fjordane, skriver Dagbladet.

«Eg kan heller ikkje vere medlem i eit parti som let att augene for ulovlege handlingar berre fordi desse er utført av eigne sentrale medlemmar», skriver Starheim ifølge Dagbladet i utmeldingsbrevet.

Les også: Venstre verner Anundsen, krever asyl-løsning

Utmeldingen kommer i kjølvannet av avisens avsløring om økonomisk rot i fylkespartiet de siste tre årene. Ifølge Deloitte har ikke regnskapene vært revidert siden 2011, reiseutgifter har blitt refundert uten kvitteringer og fylkesleder Frank Willy Djuvik har tatt imot fakturaer og stått for utbetalinger.

Fylkesleder Frank Willy Djuvik sier til Dagbladet at han anser striden som en kamp om politikk og posisjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Åge Starheim har vel nå skjønt at det kuppforsøket han har forsøkt ikke har lykkes. Til tross for alle hans ærekrenkende påstander om meg har både revisjonen og partiets gjennomgang vist at det ikke har foregått noe ulovlig. Alt er gjort etter det regelverket Sogn og Fjordane Frp har vedtatt. Åge Starheim var selv med å bestemme reglene vi har styrt etter og de reglene er ikke brutt, sier Djuvik til Dagbladet og viser til at Starheim selv satt med ansvaret for økonomien deler av 2012.

– Han kan ikke bløffe seg vekk fra innholdet i revisjonsrapporten, for den er drepende. Uansett hvor gode talegaver du har så klarer du ikke å skylde på andre når du har begått et lovbrudd, sier Starheim.

Les også: Ny krisemåling for Frp