– Fire-fem personer hjelper hver student med å jukse

Artikkelen fortsetter under annonsen

En video som dokumenterer omfattende eksamensjuks i India, vekker oppsikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Videoen viser hvordan studenter i delstaten Bihar, nordøst i India, jukser rett foran nesene på eksamensvaktene, under en avsluttende eksamen.

De får blant annet jukselapper sendt inn gjennom vinduet av voksne mennesker som har klatret opp på utsiden av skolebygningen, og de ser på hverandres besvarelser.

Mer enn 1,4 millioner tar eksamenen denne uka, i 1217 utdanningssentre i Bihar, ifølge Reuters.

Denne eksamenen ansees som svært viktig for millioner av mennesker, som vokser opp i fattigdom.

Ifølge nyhetsbyrået har juksingen økt i omfang etter at myndighetene i delstaten begynte å tilby penger til studenter fra lavere kaster som svarer riktig på om lag halvparten av eksamensoppgavene.

I løpet av tre dager av årets eksamensperiode, som varer til 24. mars, har 1000 studenter blitt tatt for juks og utvist som følge av det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bestikkelser til eksamensvakter skal ikke være uvanlig.

– I gjennomsnitt hjelper fire-fem personer hver student med å bruke uberettigede hjelpemidler, sier utdanningsminister Prashant Kumar Shahi i delstaten ifølge Reuters.

Han legger til at det er umulig å få bukt med jukset, så lenge foreldrene oppfordrer barna til å jukse.

Mange foreldre beskylder utdanningsmyndighetene for ikke å ta massejukset på alvor, og for å ansette lærere uten å sjekke ferdighetene deres.

– Hvorfor skal man skylde bare på studentene. Tilbyr skolene ordentlig undervisning? De mangler dyktige lærere, sier Sanjeev Kumar Singh, som har en sønn som tar eksamen i år, til Reuters.