Teamet bak Melodi Grand Prix gir seg

Stian Malme, til høyre bak Guri Schanke, er blant de som gir seg fra teamet bak Melodi Grand Prix. Foto: Knut Falch/ NTB scanpix.
Stian Malme, til høyre bak Guri Schanke, er blant de som gir seg fra teamet bak Melodi Grand Prix. Foto: Knut Falch/ NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fjorårets seertall var de svakeste på 14 år for Melodi Grand Prix. Nå slutter to av nøkkelpersonene bak sangkonkurransen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vivi Stenberg, som har vært musikkansvarlig for Melodi Grand Prix siden 2012, gir seg. Det samme gjør Stian Malme, som har vært prosjektleder siden 2004, skriver Dagbladet.

– De slutter fordi de selv ønsker andre utfordringer. Det er ingen dramatikk bak dette og begge skal fortsette å jobbe i NRK. Det er helt vanlig at man endrer redaksjoner, sier redaksjonssjef for NRK Underholdning Hanne Roaldsen til avisen.

755.000 personer så den norske finalen i fjor, det svakeste seertallet på 14 år.

Også Vivi Stenberg gir seg. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix.Også Vivi Stenberg gir seg. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix.

– Seertallene har ikke hatt noe å si for at de gir seg. Dette handler om en ren bemanningskabal. Vi føler vi har utviklet Grand Prix i riktig retning og kommer til å fortsette å utvikle Grand Prix fremover, sier Roaldsen.

Lørdag kveld holdes årets finale i Oslo Spektrum. 10 artister konkurrerer om å representere Norge i Eurovision-finalen i Østerrike i mai.

Artistene som skal konkurrere under årets Melodi Grand Prix presenteres i Store studio på NRK på Marienlyst i Oslo onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixArtistene som skal konkurrere under årets Melodi Grand Prix presenteres i Store studio på NRK på Marienlyst i Oslo onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix