Kirkeverge tiltalt for millionunderslag

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mannlig kirkeverge fra Hedmark er tiltalt for underslag og økonomisk utroskap. Han skal ha tatt nærmere to millioner kroner fra kollekten og pengegaver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge VG mener politiet de har bevis for at den tidligere kirkevergen har underslått til sammen nesten én million kroner fra menighetsrådets kasse. Disse pengene mener politiet at han tilegnet seg av midler fra bankkontoer tilhørende fem ulike menighetsråd og en kirkestue i en kommune i Hedmark.

Påtalemyndigheten mener at han deretter brukte beløpet på «formål som helt eller delvis var menighetsrådene og kirkestuen uvedkommet».

Ifølge tiltalen sørget mannen for at betaling for tjenester som opprettelse og vedlikehold av gravmonumenter, kopiering og trykking av salmer og utleie av kirkelokaler og tjenestebil ble satt inn på en konto som han selv hadde opprettet uten det kirkelige fellesrådets kunnskap. «Beløpene ble helt eller delvis benyttet til formål som var ukjent for og uvedkommende det kirkelige fellesrådet», heter det i tiltalen.

Det samlede beløpet lyder ifølge tiltalen på nesten 1,75 millioner kroner.

Saken har vært etterforsket siden 2012 og startet etter at et revisjonsselskap fant store avvik mellom faktiske bankinnskudd og informasjon om de samme innskuddene i regnskapene.