Lavrov til FN: – Drapet på Nemtsov var avskyelig

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drapet på Kreml-kritikeren Boris Nemtsov var en avskyelig forbrytelse, sier Russlands utenriksminister Sergej Lavrov til FNs menneskerettighetsråd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

President Vladimir Putin leder selv etterforskningen for å finne gjerningspersonene bak drapet som skjedde på åpen gate i Moskva sist fredag, ifølge Lavrov.

Den russiske utenriksministeren talte til FN-organet i Genève rett før hans amerikanske kollega John Kerry skulle på talerstolen. Hovedtema for møtet var Ukraina-krigen.

Lavrov ba i sin tale regjeringen i Ukraina om å distansere seg fra det han kaller ekstremister i øst. Konkret framgang er oppnådd gjennom implementeringen av tiltak i Minsk-avtalen, og våpenhvilen er blitt befestet, ifølge ministeren.

Les også: Kan ha fanget drapet av Nemtsov på film

Moskva anklaget i forrige uke Kerry for å bryte med diplomatisk etikette da han slo fast at russiske ledere gjentatte ganger har løyet ham opp i ansiktet ved å nekte for at russiske styrker befinner seg i Øst-Ukraina.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere enn 6.000 mennesker er blitt drept siden kampene mellom prorussiske separatister og ukrainske regjeringsstyrker brøt ut for snart et år siden. Det sa FNs menneskerettssjef før FN-kontorets niende rapport om konflikten ble lagt fram mandag.

Bakgrunn:

Hevder Nemtsov ville avsløre russiske Ukraina-planer

Nemtsov fryktet for sitt liv