Politiet utvider siktelsen mot Krekar

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mulla Krekar er siktet for å ha oppfordret til straffbare handlinger i et intervju med NRK. Nå er siktelsen utvidet til å også gjelde trusler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kan bekrefte at siktelsen mot Krekar er utvidet til også å gjelde trusler. Vi mener han har fremsatt trusler som rammes av straffelovens paragraf 227, sier politiinspektør Vegard Rødås ved Oslo politidistrikt til TV 2.

Krekar ble pågrepet av politiet torsdag. Han er også politianmeldt etter et intervju med et kurdisk TV-selskap nylig. Rødås sier at politiet ser de to intervjuene i sammenheng.

BAKGRUNN: Politiet vil fengsle mulla Krekar igjen

Samtidig ble en annen Krekar-sak behandlet i fredagens statsråd på Slottet, der politiet fikk godkjent sitt ønske om bruke et gradert PST-rapport som bevis i ankesaken om Krekars tvangsflytting til Hemne kommune.

I offentliggjøringen fra statsråd på Slottet blir rapporten beskrevet som «et bevis som ellers skal holdes hemmelig av hensynet til rikets sikkerhet».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet mener mullaen utgjør en trussel, et argument som PST-rapporten skal gi ytterligere dekning for.

Fredagens avgjørelse betyr at Krekar får oppnevnt en såkalt særskilt advokat, som skal vurdere om beviset er holdbart. Det er Oslo tingrett som står for denne oppnevnelsen, får NTB opplyst i Justisdepartementet.

Mulla Krekar er i tillegg siktet for å ha oppfordret til straffbare handlinger i et intervju med NRK. Fredag ble siktelsen utvidet til å også gjelde trusler.