Sportssjef Bråthens eventyrmåned

Sportssjef Bråthens eventyrmåned
Sportssjef Bråthens eventyrmåned
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med VM-bronse i den store bakken satte Rune Velta et foreløpig punktum for det sportssjef Clas Brede Bråthen kaller for de beste ukene i norsk hoppsports historie siden verdenscupen ble innført.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På de tre første konkurransene i ski-VM 2015 er det blitt gull, sølv og bronse for Norge, og fortsatt gjenstår lagkonkurransen for menn.

Det kan komme mer i Falun lørdag.

Torsdag hoppet gullvinneren fra den lille bakken, Rune Velta, seg opp fra 8.-plass i 1. omgang til 3.-plass. Han ble kun slått av suverene Severin Freund og Gregor Schlierenzauer.

– Dette er et eventyr, det er ingen tvil om. Nå er det definitivt det beste VM siden 1993, og et av de beste VM-ene noensinne for norsk hoppsport. Vi må vel tilbake til 2006 for å finne et mesterskap som kan måle seg. Da ble det ett gull og tre bronse, og hvis man ønsker å se positivt på det med 2015-øyne så er vel kanskje ett gull, ett sølv og en bronse bedre.

Gylne uker

– Hvordan vil du beskrive de tre siste ukene for norsk hoppsport?

– I moderne norsk hoppsports historie siden verdenscupen startet så er dette de beste ukene noen gang: Verdensrekord, juniorverdensmester, verdensmester, medalje i VM, verdenscupseirer, medalje i mixedkonkurranse. Det er definitivt den gylne måneden, og vi har lyst til å fortsette å lage gylne perioder, sa Bråthen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag lå Anders Bardal på sølvplass etter 1. omgang, men da han sviktet litt i sitt siste hopp og endte som nummer seks sto Velta klar til å overta.

Nok en gang ble det VM-medalje på 25-åringen fra Lommedalen i Bærum.

– Dette er utrolig og uvirkelig. Dette var ikke noe jeg hadde trodd da jeg dro hit, sa en svært lettet og komfortabel Velta.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nervøs

Velta var best og lengst under onsdagens kvalifisering, og han var også best i prøveomgangen tidligere torsdag.

Sjansen til å gjenta seieren fra den lille bakken forsvant etter det første hoppet i konkurransen.

– Jeg var veldig nervøs. Det var litt sånn at jeg satt og skalv. Jeg ble nok litt stresset og det ødela litt, sa Velta.

I finaleomgangen gikk det mye bedre.

– Jeg føler at jeg reiste meg i 2. omgang med et kjempehopp. Da ble det en bra dag likevel. Gull, sølv og bronse? Det er vanskelig å finne ord, men det kjennes i hvert fall veldig bra ut.

– Hva er det med deg og Sverige?

– Jeg trives godt i Sverige. Jeg var her mye på ferie da jeg var mindre. Jeg gleder meg til lagkonkurransen. Det er utrolig morsomt å hoppe for tiden, og jeg tror det er gode muligheter for medalje i den konkurransen også, sa den formsterke nordmannen.