Max Hermansen stenger bruktbokhandel etter hærverk

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pegida-talsmannen Max Hermans bruktbokhandel i Oslo var søndag tilgriset med malte hakekors og ordet «nazisvin». Nå velger han å stenge butikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Islamkritikeren er oppgitt over hærverket på butikken han har drevet på Grünerløkka i to år.

– Jeg tror jeg har utfordret noen mørke krefter som ikke vil at jeg skal fortsette å si det jeg sier, sier Hermansen til NTB.

Bakgrunn: Norsk Pegida-leder: – Vi har alle en fortid

Rødmaling

«Nazisvin» og «Nazi"står det med rød spraymaling over hele fasaden til antikvariatet på Grünerløkka i Oslo. Taggerne har sprayet hakekors og malt glassruter og fasaden på bygården.

– Det er første gang jeg opplever noe fysisk, at noen har gjort fysisk med noe jeg eier eller driver. Ellers har jeg fått en del andre trusler. Men dette fører til at jeg må stenge butikken. Jeg har forsøkt å unngå å legge ut noe om antikvariatet mitt, nettopp for å holde oppmerksomheten borte fra det, men den oppmerksomheten er der nå, sier han.

Den profilerte islamkritikeren har ved flere anledninger kalt islam en totalitær ideologi. Han har siden i fjor høst vært sykmeldt fra jobben som lærer i den videregående skolen i Oslo. Han har tidligere sagt til Nettavisen at det ble farlig for ham å undervise fordi elever som oppdaget hans holdninger, har truet ham.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Pegida-leder trekker seg etter Hitler-selfie

Ikke anmeldt

– Nå blir butikken stengt eller rettere sagt, den vil ikke bli åpnet igjen. For meg ser det litt mørkt ut. Nå har jeg mistet en bijobb og må stenge butikken min. Det er umulig for meg å vende tilbake som lærer, så etter et år med sykmelding så går jeg i alle fall kraftig ned i lønn.

Hermansen hadde søndag ikke anmeldt hærverket til politiet.

– Ettersom det er søndag måtte jeg dra til politihuset på Grønland for å anmelde dette, og det gjør jeg ikke. Å reise til Grønland er rett og slett for farlig for meg, sier Hermansen.