Over en kvart million flere ville stemt Ap

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier de gode meningsmålingsresultatene inspirerer og forplikter. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre sier de gode meningsmålingsresultatene inspirerer og forplikter. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden valget for snart halvannet år siden har Arbeiderpartiet fått 268.000 flere velgere. På en ny måling er partiet dobbelt så stort som Høyre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges største parti får en oppslutning på 42,8 prosent på Opinions februarmåling for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Det er 2,2 prosentpoeng bedre enn på målingen i januar.

– Vi er vant til å si at målinger både går opp og ned. Det interessante nå er at fire-fem institutter over fire-fem måneder viser den samme trenden og plasserer oss omtrent på samme nivå, rundt 40 prosent. Det inspirerer og forplikter, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til byrået.

Høyre har gått tilbake 1,5 prosentpoeng og må ta til takke med 21,4 prosent. Det største av regjeringspartiene er landets nest største, men har siden valget mistet 200.000 potensielle velgere. For regjeringspartner Frp er fallet fra januar enda større. Partiet er tilbake 1,9 prosentpoeng til 10 prosent.

Senterpartiet er størst av de små partiene med en oppslutning på 6,4 prosent. Tross en tilbakegang på 1,1 prosentpoeng, ville partiet sikret flertall på Stortinget sammen med bare Ap.

SV ligger på sperregrensen med 4 prosent (+ 0,5), mens Venstre og KrF faller med 0,2 og 0,8 prosentpoeng, men holder seg over sperregrensen med henholdsvis 4,5 og 4,9 prosents oppslutning. Miljøpartiet De Grønne ligger på 3,1 prosent (- 0,4), mens Rødt får 2,4 prosent (+ 0,9).