Avis: – Fire menn pågrepet på kafé i København

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire menn er pågrepet på en internettkafé i København, ifølge Ekstra Bladet. Kafeen ligger i nærheten av der den antatte gjerningsmannen bak angrepene i helgen ble skutt og drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge avisens opplysninger er ikke de pågrepne personene eierne av kafeen, som ligger i bydelen Nørrebro.

Mellom 10 og 15 væpnede politifolk jobbet på stedet, ifølge vitner. Kriminalteknikere arbeidet også på stedet.

Dansk TV 2 melder på sin side om minst to pågrepne personer. Kort tid før klokken 16.30 søndag så aksjonen ut til å være over, ifølge kanelen.

Politiet ønsker ikke å kommentere målet med aksjonen, men overfor nyhetsbyrået Ritzau legges det ikke skjul på at det har vært aksjoner knyttet til terrorangrepene.

Les også: Siste nytt om attentatet i København

Ransaking

Ifølge Ekstra Bladet begynte politiet søndag ettermiddag å grave i bakken foran en bygning i boligområdet Vognmandsmarken i Østerbro. Avisen meldte tidligere at politiet hadde ransakt en leilighet i området, og at en ung mann ble pågrepet rett ved inngangen til leiligheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble også båret flere gjenstander fra leiligheten, blant annet datautstyr og noe som så ut til å være kjemikalier, ifølge avisens reporter.

Politiet forsøker å finne ut hvor attentatmannen fra helgens angrep oppholdt seg i de rundt åtte timene mellom det første og det siste angrepet, samt de rundt fire timene som gikk fra det siste angrepet til han ble skutt og drept av politiet natt til søndag.

Flyktet

Tidligere søndag har politifolk undersøkt en oppgang i Mjølnerparken i Nørrebro. Den antatte gjerningsmannen flyktet til dette boligområdet etter det første angrepet mot Kulturhuset Krudttønden lørdag ettermiddag.

Mannen bestilte en drosje, som så kjørte ham fra Østerbro til Mjølnerparken. Der oppholdt han seg i rundt 20 minutter før han dro av sted igjen, viser overvåkingsbilder politiet har fått dag i.

Politifolk har søndag banket på hos beboere i flere oppganger i området. Flere gjenstander ble båret vekk etter undersøkelsen også her, ifølge TV 2.

På et pressemøte søndag ettermiddag ønsket ikke dansk politi å kommentere konkrete etterforskningsskritt.