Helerisiktede Henning Holstad (Frp) fengslet i fire uker

Frp-politikeren Henning Holstad er pågrepet sammen med den heleritiltalte Imran Saber (37). Foto: NTB scanpix.
Frp-politikeren Henning Holstad er pågrepet sammen med den heleritiltalte Imran Saber (37). Foto: NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den helerisiktede politikeren Henning Holstad (Frp) som tirsdag ble pågrepet sammen med den heleritiltalte Imran Saber (37), er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under fengslingsmøtet sa Oslo-politikeren og forretningsmannen at han var uskyldig etter politiets siktelse, opplyser mannens forsvarer, advokat Tom Glosimot. Han varslet allerede før fengslingskjennelsen falt at det ville være aktuelt å anke et negativt resultat.

Dommer Edvard Os fant at det er grunn til å mistenke ham for det politiet mener er grovt heleri av rundt 7 millioner kroner Politikeren ble pågrepet tirsdag.

– Jeg er tilfreds med at retten deler vår oppfatning. Dette vil gi oss tid til å arbeide videre, var politiadvokat Asmund Riegels kommentar til kjennelsen.

Les også: Helerisiktet politiker nekter å la seg avhøre

Nekter avhør

Holstad har så langt nektet å forklare seg i avhør.

– Som siktet i en straffesak kan han nekte avhør og benytter seg av det. Min vurdering har vært at han ikke skal avgi forklaring fordi han risikerer å bryte reglene om taushetsplikt, sa advokat Tom Glosimot til NTB i går.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Under fengslingsmøtet holdt politikeren et følelsesladd innlegg om hvorfor han nekter å forklare seg i saken, og hvorfor han mente det ville være feil å fengsle ham.

– Jeg har ikke tenkt å bli med på politiets spill. Jeg har ingen mulighet til å gjøre noe med bevisene. Jeg kan ikke gjøre noe med det som ligger i Brønnøysund, sa politikeren i retten, ifølge forsvareren.

Medsiktet løslatt

Han sa videre at det var umulig for ham å påvirke alle de vitnene politiet fryktet. Han trakk videre inn at det var helt ulogisk at han måtte sitte i varetekt når den medsiktede Imran Saber var blitt løslatt av politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Saber fikk beslaglagt passet sitt og ble løslatt etter to dagers avhør, men Holstad har til nå nektet å la seg avhøre.

Han har også nektet etterforskerne å undersøke deler av beslaget som ble gjort under ransakelsene på flere adresser tilknyttet ham. I de nærmeste dagene vil nå politiet be Oslo tingrett vurdere om det er deler av dette beslaget som er omfattet av en taushetsplikt tilsvarende hva advokater har, før de kan gå videre med etterforskningen av saken mot politikeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Kjent politiker siktet for grovt heleri i Oslo

Hagen: – Trist

Holstads partifelle Carl I. Hagen synes saken er trist.

– Henning Holstad har vært til tider sentral i partiet. Han har alltid vært omstridt og gjort mange rare ting, men vi er et parti som har ønsket å være åpne for utradisjonelle fargeklatter med sterke meninger, sier Hagen til VG.

Hagen uttaler seg som gruppeleder for Fremskrittspartiet i Oslo.

Kommunikasjonssjef André M. Larsen i partiet vil ikke kommentere saken overfor VG.

– Holstad har ingen verv i Fremskrittspartiet i dag, men er vararepresentant til Oslo bystyre for oss. Det er ikke naturlig for partiet sentralt å kommentere denne saken, og vi henviser til fylkeslaget, sier Larsen.

Artikkelen oppdateres.