– De sorte har overtatt hele biblioteket

– De sorte har overtatt hele biblioteket
– De sorte har overtatt hele biblioteket
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et medlem i Tromsø Frp vil at partiet rydder opp i byens bibliotek, som han mener er overtatt av utlendinger. Partikolleger reagerer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var torsdag kveld under års- og nominasjonsmøte i Tromsø Frp, at Frp-medlem Advald Johansen kom med uttalelser som har fått flere til å reagere, skriver Nordlys.

– Jeg vil at Fremskrittspartiet skal gripe tak i dette. Dersom du går på biblioteket vi har her, da har spesielt utlendingene - jeg sier det rett ut, de sorte - overtatt hele biblioteket, sa Johansen fra talerstolen.

Se klippet fra Nordlys TV øverst i artikkelen.

Johansen som er en av gründerne bak Tromsø Country Festival, hevdet videre at 30-40 stykker går inn i biblioteket hver formiddag, hvor de prater høyt i mobiltelefoner.

– De eldre får ikke lov eller tid til å lese avisen. Det er helt på trynet, helt absurd. Jeg mener vi må gripe tak i dette, sa Johansen.

– Tar fullstendig avstand fra utspillet

Anni Skogman, varaordfører i Tromsø Frp, er ikke enig med sin partifelle.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun viser til at Tromsø er en internasjonal by og sier biblioteket er for alle, men at alle må ta hensyn til andre.

Øyvind Korsberg, stortingsrepresentant for Troms Frp, var også til stede under årsmøtet.

– Jeg tar fullstendig avstand fra det utspillet. Det jeg derimot er glad for, er at biblioteket er godt brukt og godt besøkt. Det er det viktigste for meg - for det er et godt tilbud til byens befolkning, sier Korsberg til Nordlys.

Paul Henrik Kielland, enhetsleder på Tromsø bibliotek, kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen fra Frp-medlemmet, men bekrefter overfor avisa at mobilbruk kan være en utfordring, uavhengig av hudfarge.

– Ikke rasist

Advald Johansen sier fredag til NRK at det må være lov å si ifra om ting man mener uten å bli oppfattet som rasist.

– Mitt ønske er at biblioteket innfører en times maksbruk av datamaskinene, og at lyden på mobiltelefonene skal være dempet, sier han videre til NRK.