Advokat kritiserer politiets etterforskning mot politiker

Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokat Per Danielsen mener politiets krav om varetekt av den helerisiktede politikeren i Oslo er et overgrep og utøvelse av dårlig håndverk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokaten er den ene av to forsvare for den medsiktede Imran Saber som ble løslatt onsdag. Politikeren, som ble pågrepet tirsdag, vil fredag ettermiddag bli framstilt for varetekt i Oslo tingrett.

– Skal bevis fremskaffes for hvitvasking av penger gjennom et selskap, må man skaffe seg regnskapet og kontoutskriftene til selskapet. Da vil politiet enkelt kunne se om kontante midler er satt inn i bank og hvitvasket ved lønnsutbetaling, og sjekke om det finnes falske fakturaer som er blitt betalt ut av selskapet. Det er ikke nødvendig å arrestere noen for å finne ut slikt, sier Danielsen til NTB.

Politiet har uttalt at de frykter tap av bevis dersom de løslater politikeren før de har gått gjennom beslagene som ble tatt fra den siktedes adresser tirsdag.

Bakgrunn: Kjent politiker og Toska-venn pågrepet i samme aksjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siktede nekter å la seg avhøre og nekter politiet å gjennomgå beslaget med argument om det er materiale der som omfattes av reglene om taushetsplikt for advokater og deres medhjelpere.

Bakgrunnen er at politikeren hjalp Danielsen med forsvaret av Imran Saber i en annen helerisak som skulle startet i Oslo tingrett i januar.

Det skal være mailutvekslinger og dokumenter knyttet til denne saken som omfattes av taushetsreglene.