Nesten halvparten av folket støtter Pegida

Pegida-leder Max Hermansen under demonstrasjonen i Oslo mandag kveld. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Pegida-leder Max Hermansen under demonstrasjonen i Oslo mandag kveld. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire av ti er enige i at muslimsk innvandring og påvirkning fra islam utgjør en trussel for det norske samfunnet. Like mange mener det motsatte, viser en måling som Ipsos MMI har utført for Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

40 prosent er helt enige eller delvis enige, mens 41 prosent er helt eller delvis uenige. Ser man på de spurtes partipreferanser, er det Fremskrittspartiets velgere som skiller seg ut, skriver Dagbladet.

Ni av ti Frp-velgere, 88 prosent, mener muslimsk innvandring og islamsk påvirkning er en trussel for det norske samfunnet. De er dermed enige med Pegida-bevegelsens hovedbudskap. 49 prosent av Høyres velgere er enige. Blant Kristelig Folkepartis velgere svarer 48 prosent det samme, noe også 45 prosent av Senterpartiets velgere er enige i.

Les også: Over 20.000 på anti-Pegida-konsert i Dresden

33 prosent av Arbeiderpartiets velgere frykter muslimsk innvandring og påvirkning fra islam. Blant Venstres er 19 prosent enige i påstanden. Det samme er 15 prosent av Sosialistisk Venstrepartis velgere og 18 prosent av dem som stemmer på Miljøpartiet De Grønne.

Målingen viser også at de mest skeptiske er eldre mennesker og folk som mangler høy utdanning.

Pegida-bevegelsen arrangerer hver mandag demonstrasjoner. I Oslo var det mandag 60-70 demonstranter som inntok hovedstadens gater.