Frp-flertall vil bryte menneskerettighetene i Krekar-saken

To av tre Frp-tillitsvalgte er villige til å bryte menneskerettighetene for å få mulla Krekar ut av landet. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
To av tre Frp-tillitsvalgte er villige til å bryte menneskerettighetene for å få mulla Krekar ut av landet. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et klart flertall blant Fremskrittspartiets tillitsvalgte er villig til å bryte menneskerettighetene for å få mulla Krekar ut av landet, viser en rundspørring som Dagbladet har gjennomført.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 500 Frp-ere har besvart undersøkelsen. 65,3 prosent av dem er villige til å bryte menneskerettighetene for å sende mulla Krekar ut av landet. 23,1 prosent oppgir at menneskerettighetene og den norske Grunnloven må respekteres. Resten har ikke gjort seg opp noen mening.

Frps leder Siv Jensen sa i 2009 at hun var klar til å gå langt.

– I aller ytterste konsekvens er jeg villig til å bryte menneskerettighetene for å få mulla Krekar ut av landet, sa hun til NRK den gangen.

Les også: PST: Instruks gjelder flere enn Krekar

I forrige uke sa hun overfor TV 2 standpunktet «ja» på spørsmål om hun er villig til å sette menneskerettighetene til side for å få satt Krekar i forvaring.

I forrige uke ba Arbeiderparti-politiker Hadia Tajik om en forsikring om at menneskerettighetene ligger til grunn for regjeringens arbeid. Bakgrunnen var Jensens tidligere uttalelser. Tajik reagerer kraftig på resultatet av Dagbladets rundspørring.

– Dette er en overraskende unorsk reaksjon på et sentralt verdispørsmål. Vi står for grunnleggende menneskerettigheter i Norge. Det er en sentral norsk verdi både i solskinn og i snøstorm, sier Tajik.