Sju års fengsel for overgrep mot flere barn

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 19-åring er i Larvik tingrett dømt til sju års fengsel for seksuelle overgrep mot seks mindreårige og en psykisk utviklingshemmet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Halve straffen er gjort betinget med en prøvetid på fire år.

Mannen er dømt for seksuelle overgrep mot seks barn under 16 år, fem av dem var under 14 år da overgrepene skjedde. Han er også dømt for overgrep mot en som var lettere psykisk utviklingshemmet.

Mannen nektet straffskyld for de mest alvorlige punktene i tiltalen. Han hevdet at alle har løyet i sine forklaringer, og at det nærmest dreide seg om et komplott mot ham.

Tingretten fester imidlertid lit til forklaringene fra alle de sju og har dømt mannen for alle forholdene.

Alle de sju har forklart at 19-åringen var en god venn, en som støttet og var hjelpsom, men at han alltid ville ha noe igjen for det.

– Fremgangsmåten synes å ha vært å finne sårbare yngre personer og stille som venn og støtte, hjelpe de som er mobbet, selvskader seg eller har kjærlighetssorg, og kjøpe snus og sprit til dem, heter det i tingrettens dom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I skjerpende retning legger retten vekt på at det dreier seg om overgrep mot unge barn. De to yngste var tolv år da overgrepene skjedde. Dessuten ble det i flere tilfeller brukt makt.

Ved straffeutmålingen er det imidlertid lagt formildende vekt på at den tiltalte er ung, og at han er lettere psykisk utviklingshemmet.

De sju ofrene i saken er tilkjent oppreisning og erstatning på mellom 50.000 og 100.000 kroner hver.